De wereld raakt binnenkort een keer uitgekeken op SUV’s, denkt Citroën. Daarom is hun vlaggenschip niet de C5 Aircross meer (al blijven ze die nog wel leveren), maar de C5 X, wat een ratjetoe van alle carrosserievormen is. Ook de C4 krijgt een extra carrosserievormpje erbij met de naam Citroën C4 X. Qua buitenmaten komt de nieuweling tussen de C4 en de C5 X in. Hij komt ook gelijk als volledig elektrische ë-C4 X. Net als de recentelijk onthulde 408 heeft ie een soort fastback-achtige vorm.

De Citroën C4 X deelt een hoop onderdelen met de recentelijk onthulde Peugeot 408, maar voegt daar de onmiskenbare uitstraling van Citroën aan toe. De wielbasis van 2.670 millimeter is net zo groot als die van de C4, maar wel 117 millimeter korter dan die van de Peugeot 408. Ook is hij met 4.600 millimeter vanbuiten 90 millimeter korter dan de Peugeot 408. Ondanks de gelijkenissen is hij dus een aardig stukje compacter.

Specificaties Citroën C4 X

De Citroën C4 X komt ook als volledig elektrische ë-C4 X met een actieradius van 360 kilometer dankzij een 50-kWh batterij. Het vermogen is 136 pk en het koppel bedraagt 260 Nm. Vooralsnog zijn er geen plug-in hybride aandrijflijnen leverbaar voor deze C4 X. Het benzineaanbod bestaat uit één motor met 100 of 130 pk. Voor de dieselaars is er een uitvoering met 130 pk. Het zijn allemaal automaten.

De andere manier om je uit de Duitse sedan te lokken

Citroën gaat niet alleen voor de frontale aanval op de Duitse sedans. Vorig jaar kwamen ze zoals gezegd met de C5 X, volgens het merk een kruising tussen een sedan, een stationwagen en een SUV. Een heel apart ding, precies zoals we Citroën kennen. Deze ratjetoe van carrosserievormen moet er samen met deze nieuwe Citroën voor gaan zorgen dat je straks geen sedans van Audi en BMW meer ziet op de hoeken van de straten. Gaat dat ze lukken?

Reacties

 • Herrick heeft op 4 september 2023 geschreven:

  Rijd verassend lekker en de kont ziet er goed uit.
  Wielbasis tekort ? Wel nee, die van een Mercedes 300 SL.
  Een iets sjiekere versie van de hatchback uitvoering.
  Het model is wat rustiger om te zien vanaf de achterzijde.
  Voor die gene die geen koelkasten maar koffers wil vervoeren.
  Heerlijk relaxed .

  • Herrick heeft op 4 september 2023 geschreven:

   Oh ja……. inmiddels is het bereik zo’n 400 km’s.

   Reageer
  Reageer
 • Rene heeft op 6 juli 2022 geschreven:

  Deze sedan zal vooral goed verkopen in China en het Midden Oosten. De gewone ëC4 maakt hier meer kans. Te weinig bereik? Hoe vaak rij jij meer dan 300 km op een dag. En binnen 20 minuten kun je weer 270 km verder.

  Reageer
 • Oef wat lelijk heeft op 29 juni 2022 geschreven:

  WAt een gedrocht! Elektrisch te weinig bereik. Gaat niets worden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)