Stoer. Citroën heeft weer een nieuwe telg aan haar prachtige DS-reeks toegevoegd. Deze keer een grote luxe hatchback in de categorie Fiat Croma en Opel Signum, maar dan níét gedoemd te mislukken, want met een enorm must have-gehalte: dit is de nieuwe DS5.

De familiale overeenkomsten met de DS3 zijn overduidelijk aanwezig. Net zoals die auto destijds, is ook de DS5 weer opgeleukt met de nodige unieke stijlelementen. Die aparte strips bijvoorbeeld, die vanaf de koplampen tegen de a-stijl op kruipen, en die kieuw-achtige dingen op de middenconsole. In een wereld van slaap-Toyota’s en eenheids-Audi’s heeft Citroën haar ontwerpers carte blanche gegeven, met een tomeloze originaliteit als gevolg. Bloemen voor degene die die beslissing nam.

De DS5 staat op hetzelfde platform als de C5 en de Peugeot 508. Hij zal er daarom ook komen met HYbrid4-aandrijving, een gescheiden hybride-aandrijflijn waarbij een dieselblok de voorwielen aandrijft en een elektromotor de achterwielen. De auto scoort daarmee 200 pk en een uitstoot van slechts 99 g/km aan CO2.

Op dit moment staat de DS5 op de autoshow in Shanghai, en op Facebook, waar ie net werd onthuld. Wanneer de auto bij de dealer staat, of wat ie gaat kosten, weten we nog niet. Maar we vinden ‘m nu al het wachten waard.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie