We zagen de Citroën Ami al eens als politieauto langskomen. Nu is ie ook nog eens voorbereid op het einde der tijden. Maak kennis met de Citroën My Ami Buggy, een conceptcar die echt alleen maar uit Frankrijk kon komen.

Volgens Citroën is de My Ami Buggy ‘iets wat elk kind van 14 tot 77 jaar op het kerstverlanglijstje zou willen zetten’. Ze hebben de gespiegelde deuren verwijderd – er zijn afritsbare lappen doorzichtig plastic om je tegen de regen te beschermen – en voor en achter zijn bullbars toegevoegd. Plus een enorme (relatief dan) led-lichtbalk zodat je ‘s nachts door duistere steegjes durft.

3D-geprinte accessoires voor de Citroën My Ami Buggy

De spatborden zijn voorzien van matte opzetstukken en de dorpels worden beschermd door stalen buizen. Met de brede modderbanden (op matgouden wielen!) moet je door menig perkje kunnen banjeren. Kleine grilletjes beschermen de koplampen tegen boze boodschappentassen.

Binnenin zijn de schuimrubberen kussens nu twee keer zo dik (70 in plaats van 35 millimeter) en vind je verschillende 3D-geprinte accessoires. Denk aan een cameramontagepunt en een flessenhouder. Mocht je deze kwijtraken of beschadigen, dan kun je ze gewoon opnieuw uitprinten. Er is zelfs op maat gemaakte bagage die je op een Tetris-achtige manier in de beperkte opbergruimte schuift.

‘Functioneel en simpel’

‘De Citroën My Ami Buggy is een propositie in de lijn van de filosofie van de Ami, die geen auto is’, zegt Samuel Pericles, de ontwerper van het concept. ‘De My Ami Buggy moest functioneel en simpel zijn, in de meest pure geest van iconische en hedendaagse industriële objecten.’

Over de aandrijflijn wordt geen nieuwe informatie vrijgegeven, dus we nemen aan dat de standaard 5,5-kWh accu van de Ami onaangeroerd blijft. Dat betekent dat je al je avonturen moet beleven op een retourafstand van 74 kilometer van je huis. Even aangenomen dat dat dikke reservewiel op het dak niet al te veel van je actieradius afsnoept…

Advertentie

Reacties

  • Paul de Witt heeft op 22 januari 2022 geschreven:

    Ik wil hem ik wil hem ik wil hem… 😋…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie