Gisteren schreven we al even over de door Hennessey geprepareerde Viper, waarbij ook de Corvette Blue Devil werd genoemd. Nu wil het toeval dat ook die auto officieel aan de wereld is gepresenteerd.

Blijkbaar hadden ze bij General Motors genoeg van de maandenlange geruchtenstroom en de hordes fotografen die de afgelopen tijd spionagefoto’s van de Corvette ZR1 – zijn echte benaming – maakten. Ongetwijfeld heeft de fabrikant hier zelf zorgvuldig de hand in gehad, maar het roept natuurlijk wel verwachtingen op.

De blauwe duivel is volgens de makers een sterk verbeterde versie van de Corvette Z06, en zou het op kunnen nemen tegen elke willekeurige superauto die je maar kunt vinden. Om te beginnen heeft de 7,0 liter V8 van de Z06 plaatsgemaakt voor een V8 met een inhoud van 6,2 liter. Kleiner, dus. Maar dankzij een turbocharger wel met een vermogen van ongeveer 620 pk, en dat is aanzienlijk meer dan de 512 pk van de Z06.

Daarbij is de ZR1 ook zo’n honderd kilo zwaarder dan zijn iets minder uit de kluiten gewassen broer. En dat ondanks de talloze carrosseriedelen van carbonfiber. Aerodynamische aanpassingen, een Brembo remsysteem en schokdempers die ook voor de Ferrari 599 worden gebruikt, moeten de rest doen. En dat alles om de ZR1, die er trouwens ook in het zwart is, net even harder te laten rijden dan de 320 km/u van de Z06.

Reacties