De achtcilinder van de Corvette Z06 klinkt tegenwoordig een stuk meer ‘buona sera’ dan ‘howdy’. En dat is niet zo gek, want Chevrolet heeft toegegeven dat ze de motor van de Ferrari 458 hebben geanalyseerd voor de ontwikkeling van de Z06. En we snappen wel waarom. We zetten de Chevrolet Corvette Z06 daarom naast zijn inspiratiebron neer – en zijn grote concurrent.

De Ferrari 458 gaat al veertien jaar mee en is nog steeds even prachtig, zowel qua design als geluid. De 4,5-liter produceert 570 pk en 540 Nm. De Porsche 911 GT3 mag dan wel geen V8 hebben, maar net als de Ferrari en de Chevrolet heeft de auto geen elektromotor (voor de aandrijving) en geen turbo’s. We testen de drie pure sportauto’s in de Verenigde Staten.

We rijden er een flink stuk over de Amerikaanse snelweg en door Joshua Tree National Park. Een prachtige omgeving, maar daar komen de auto’s misschien niet helemaal tot hun recht. Daarom vergelijken we de Corvette en de Porsche op het circuit. Daarvoor brengen we de twee kemphanen naar Arizona Motorsports Park.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)