Hennessey doet weer eens een succesvolle poging om een Amerikaanse sportauto nog sportiever te maken. Het aantal pk’s groeit met 211 pk: van 507 pk naar 718 pk. Het koppel gaat ook omhoog. De 6,2-liter V8-motor produceert nu 865 Nm in plaats van 630 Nm. Genoeg trekkracht dus voor deze Chevrolet Corvette C8 Stingray van Hennessey.

De Amerikaanse tuner monteert een supercharger op de V8 om aan het nieuwe vermogen te komen. Een watergekoelde intercooler moet de inlaattemperaturen laag houden. Optioneel hebben ze nog een leuk uitlaatsysteem voor je. Hennessey benadrukt dat de H700 (zoals ze hem noemen) sterker is dan de Z06. Die produceert en 679 pk en 623 Nm.

John Hennessey over de upgrade en de prijs

‘De standaard C8 Corvette Stingray is een geweldige sportauto. Toch heeft Chevrolet wat vermogen in de V8 laten zitten. Ons opwindende ”H700”-superchargerpakket werkt naadloos samen met de versnellingsbak met acht versnellingen en dubbele koppeling. Onze upgrade voor de uitlaat klinkt veel agressiever dan standaard’, zegt John Hennessey.

Naast het motorpakket zijn er nog wat extra opties, zoals velgen en Hennessey-graphics. Het totaalpakket kost 49.950 dollar, ongeveer 46.000 euro. Ga je alleen voor de supercharger, dan betaal je 34.950 dollar, wat omgerekend zo’n 32.000 euro is. Je dient natuurlijk wel zelf een Corvette C8 Stingray aan te leveren. Is het nodig om een ruim 500 pk sterke ‘Vette te upgraden? Waarschijnlijk niet? Is het heel cool? Zeker wel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)