Onze tuning-correspondent, Rob Dahm, reist stad en land af op zoek naar fascinerende verhalen over getunede auto’s en hun eigenaren. Deze keer trekt Dahm een van zijn eigen auto’s uit de schuur: een Chevrolet Corvette Z06 waarvan de V8-motor vervangen is door een wankelmotor uit een RX-7. Grappig, want vaker zie je het andersom en leggen mensen een V8 in de RX-7.

In tegenstelling tot wat je wel eens hoort over rotatiemotoren, komt het koppel van deze wankelmotor er al vroeg in. Deze Corvette zou zo’n 745 Nm koppel moeten produceren bij 4.000 toeren. Omdat de wankelmotor zo klein is, heeft Dahm de motor achter de vooras weten te plaatsen. Eigenlijk is dit dus gewoon een Corvette met een middenmotor.

De Corvette met twee wankelmotoren zo stil mogelijk

Het is trouwens niet de eerste Corvette met een wankelmotor. Chevrolet bouwde zelf al eens een studiemodel met een rotatiemotor met twee schijven en zelfs een met vier schijven. Terug naar Dahm’s auto. Hij heeft een geinige (en beetje kitscherige) gimmick toegevoegd aan de uitlaten. De uiteindes zijn in de vorm van het Chevrolet-logo. Door de hitte zijn de pijpjes wel een beetje vervormd.

Daarnaast vertelt Dahm dat hij de Corvette zo stil mogelijk probeert te houden. Niet helemaal wat je verwacht van een tuningfreak als hij. Het bescheiden geluid zou hem geschikt maken voor straatgebruik. Om te laten zien dat hij ook op het circuit uit de voeten kan, neemt Dahm hem mee naar het circuit Apple Valley Speedway. Bekijk hieronder de beelden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)