Zin om heel erg veel geld uit te geven aan iets moois? Dan moet je eind mei even naar Indianapolis vliegen. Vlak voor de Indy 500 vindt daar een veiling plaats waarbij je op een bijzondere Corvette kunt bieden.

Deze roadster uit 1963 was namelijk een afscheidscadeau van GM aan ontwerper Harley Earl, die dat jaar met pensioen ging. Earl was een zeer invloedrijk ontwerper die aan de wieg stond van de Corvette. De auto is handgebouwd en voorzien van veel pre-productieonderdelen die pas in 1965 verkrijgbaar werden, zoals schijfremmen rondom en verschillende chroom- en interieurdelen. Ook het sidepipe uitlaatsysteem is uniek, evenals het dubbele dashboard met meters voor de bijrijder. De auto heeft een 327 cubic-inch V8 (zo’n 5,4 liter) met 300 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde vierbak.

Op een vorige veiling werd de auto aangeboden voor 985.000 dollar, ongeveer 725.000 euro, al waren er toen geen geïnteresseerden. Des te beter: misschien kun jij deze keer je kans grijpen voor een schijntje!

Reacties