Het internet, in zijn oneindige kennis, wist het zeker. De Bugatti La Voiture Noire, met 16,5 miljoen euro de duurste auto ter wereld, zou naar Cristiano Ronaldo gaan. Zijn manager liet het gerucht een tijdje sudderen en kwam toen met het nieuws dat de voetballer niet de koper was van de zwarte Bugatti. Maar waar rook is, is vuur, en Italiaanse media melden nu dat Ronaldo een andere Bugatti heeft aangeschaft. Hij zou één van de tien Centodieci’s van 8 miljoen euro hebben gekocht – de op drie na duurste auto ter wereld.

Wat is een Bugatti Centodieci?

Centodieci betekent honderdtien in het Italiaans. De Bugatti Centodieci is dan ook een hommage aan de EB110, de eerste hypercar van Bugatti. Waarom een Italiaanse naam voor een auto van een Frans automerk? Bugatti verplaatste de productie naar Italië om daar de Bugatti EB110 te bouwen. Modena was vroeger het Silicon Valley voor autobouwers. Daar was de kennis, en daarom werd de EB110 daar in elkaar gezet.

De Bugatti Centodieci is gebaseerd op de Chiron, maar wisselt zijn elegante lijnen in voor luchtbogen, scherpere punten, spoilers en gaten. De kenmerkende boog op de zijkant verdwijnt en vijf gaten naast de zijruit (hoe veel duidelijker wil je de verwijzingen naar de EB110 Super Sport hebben?) komen ervoor in de plaats. We maken vast een hoop mensen boos als we zeggen dat de achterkant iets wegheeft van een in de breedte uitgerekte Twizy.

Achter de twee stoelen ligt de bekende 8,0-liter W16-motor uit de Bugatti Chiron. In de Centodieci produceert de zestiencilinder met vier turbo’s een machtige 1.600 pk. Hiermee schiet de miljoenenbak in 2,4 seconden naar de 100 km/u. In 13,1 seconden zit de Centodieci op de 300 km/u. De begrenzer doet zijn taak bij een snelheid van 380 km/u. Het gewicht van de Centodieci is 20 kilo lager in vergelijking met de Chiron. Welke kleur de Centodieci van Ronaldo krijgt, is niet bekend.

Reacties

 • Pei heeft op 5 augustus 2020 geschreven:

  Wel grappig dat op foto 2 een auto van 8 miljoen gepresenteerd word maar er wel een kapot grasmatje voor ligt.. dacht dat ze bij Bugatti wel oog voor details hadden…

  Reageer
 • Niels heeft op 4 augustus 2020 geschreven:

  zo hé! ronaldo een bugatti, win ik dan die gave telefoon?

  • Pei heeft op 5 augustus 2020 geschreven:

   Wel grappig dat op foto 2 een auto van 8 miljoen gepresenteerd word maar er wel een kapot grasmatje voor ligt.. dacht dat ze bij Bugatti wel oog voor details hadden…

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)