Met alleen sparen voor een dure auto, kom je er niet. De échte kosten komen pas bij de aanschaf. Hoe duurder de auto, hoe duurder het onderhoud en meestal ook de brandstofkosten. Voor deze werkloze man kwam het dure cadeau van zijn vriendin dan waarschijnlijk ook op het verkeerde moment. Cristiano, een 37-jarige man uit Portugal, kreeg een Rolls-Royce Dawn met een nogal onzuinige V12 cadeau.

De vader van vijf had hiervoor een goed betaalde baan bij de voetbalvereniging Manchester United, maar vorige maand besloten de atleet en de club dat het tijd was voor een andere uitdaging. Hij mocht tussendoor nog even een korte klus doen in Qatar, maar ook die job eindigde vroegtijdig. Vermoedelijk stond de kachel deze kerst een graadje lager in huize Ronaldo.

Een auto met hoge maandlasten op het verkeerde moment

In Nederland zou de Rolls-Royce Dawn meer dan 460.000 euro kosten. De V12-motor heeft twee turbo’s en levert een forse 570 pk, daarbij weegt de auto bijna 2.500 kilo. Een zeer onwenselijke combinatie met de huidige brandstofprijzen. De verzekering al ook niet goedkoop zijn. Al met al geen praktische keuze als je zonder inkomen zit.

Hieronder zie je hoe de man zijn nieuwe auto in ontvangst neemt. Gelukkig lijkt de influencer-carrière van zowel de werkloze man als zijn vriendin een redelijke vlucht te nemen. Wie weet kunnen ze daar nog iets aan verdienen om alsnog een fijne jaarwisseling te hebben. We zullen voor ze duimen.

Reacties

 • Midway heeft op 29 december 2022 geschreven:

  Kan er wel om glimlachen. Is een beetje grappig. En Rudy, dit is humor…

  Reageer
 • Rudy heeft op 29 december 2022 geschreven:

  Jullie zouden beter jullie verstand gebruiken en in deze moeilijke tijden waarin alles onbetaalbaar duur geworden is en zowat iedereen in de financiële zorgen zit artikels schrijven waar jullie lezers iets aan hebben! Hoe durven jullie zulk ‘nieuws’ te publiceren, shame you !!

  Reageer
 • WvW heeft op 29 december 2022 geschreven:

  grappig. Dank.

  Trouwens ook de Bozeman reactie hieronder: dank!

  Reageer
 • Topgearslappelullos heeft op 28 december 2022 geschreven:

  Wat een klote artikel elke keer al die onzin topgear is zo onrelevant geworden, alleen oude mensen lezen deze troep

  Reageer
 • Kor heeft op 28 december 2022 geschreven:

  Hij kan hem toch aan een verzamelaar verkopen. Lijkt mij niet een probleem.

  Reageer
 • Sting heeft op 27 december 2022 geschreven:

  Jullie hadden me wel even op het verkeerde been gezet 🤣🤣🤣

  Reageer
 • Obi-one heeft op 27 december 2022 geschreven:

  Ik had em ook pas door toen ik het filmpje zag…ha mooi artikel!

  Reageer
 • Willem heeft op 27 december 2022 geschreven:

  Dom artikel.. deze man is miljonair.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)