De duurste nieuwe auto ooit verkocht, de Bugatti La Voiture Noire, ging volgens het merk naar een ‘Bugatti-enthousiasteling’. Volgens, kuch, kwaliteitskrant The Sun is de koper van de 16,5 miljoen euro kostende auto bekend. Hij voldoet aan de kenmerken: eerder had hij al een Veyron en een Chiron.

De koper van de Bugatti La Voiture Noire is volgens The Sun Cristiano Ronaldo. De voetballer van Juventus parkeert de duurste nieuwe auto ter wereld naast zijn Bugatti Chiron in zijn indrukwekkende autocollectie. De krant citeert overigens een anonieme bron.

Voorlopig zullen we niet kunnen verifiëren of Cristiano Ronaldo inderdaad de koper is van de La Voiture Noire – de auto bestaat namelijk nog helemaal niet. Bij de onthulling op de Autosalon van Genève stond een leeg karkas met een elektromotor. De echte auto is pas over twee jaar af.

De Bugatti La Voiture Noire is geen bloedsnel circuitmonster, maar ‘een coupé met het comfort van een limousine en de kracht van een hypercar’, aldus Bugatti-baas Stephan Winkelmann. Vandaar ook dat het merk niets deed aan het vermogen. Onder de heftige koets schuilt dezelfde 8,0-liter W16 als in de Chiron. De beul met vier turbo’s produceert ook hier 1.500 pk en 1.600 Nm.

Update: Een officiële woordvoerder van Cristiano Ronaldo meldt dat de voetballer de auto niet koop. Nu worden Ferdinant Piëch en Floyd Mayweather jr. nog genoemd.

Foto: Cristiano Ronaldo op Instagram / Dank aan Menno voor de tip!

Reacties

 • Joe heeft op 27 mei 2019 geschreven:

  Dit blijkt dus niet waar te zijn.

  Reageer
 • Gert oosters heeft op 4 mei 2019 geschreven:

  Mooie bijzondere auto
  Weer hoop mensen aan het werk

  Reageer
 • Stieko Boldewijn heeft op 3 mei 2019 geschreven:

  Geld moet rollen.
  In dit geval rijden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)