Je weet zeker dat iemand bij Skoda de gevleugelde uitspraak ‘daar moeten we iets mee’ deed bij het horen dat het vandaag de Dag van de Maximumsnelheid is. Nee, de Dag van de Maximumsnelheid is niet het moment om even te kijken of de fabrieksopgegeven topsnelheid van je auto wel klopt; precies het tegenovergestelde. Anders had het wel de Dag van het Italiaanse Beurtje geheten (wat ook weer niets te maken heeft met waar jij nu aan denkt; je weet toch dat je spaghettisaus niet uit je lakens krijgt?). Deze Dag van de Maximumsnelheid is er om bewustwording te creëren. Je moet er eventjes bij stilstaan dat te hard rijden erg gevaarlijk kan zijn en meer brandstof kost.
Welke inhaker bedenkt Skoda voor deze dag waarop iedereen zich netjes aan de snelheid dient te houden? Een Skoda Octavia die ooit 365 km/u reed. We kunnen niet wachten op de inhakers van het merk op Burendag (‘deze Skoda maakt ‘s ochtends het meeste lawaai’) of Complimentendag (‘deze Skoda complimenteert je saaie karakter’). Maar goed, we hebben het nu toch maar mooi over die snelle Octavia en ‘dat is precies de bedoeling’, zoals een marketinggoeroe je zal vertellen. Deze topsnelheid wist de aangepaste Skoda Octavia trouwens te halen op de zoutvlaktes van Bonneville, in 1998.

Dag van de Maximumsnelheid: misschien geen doorslaand succes

De Dag van de Maximumsnelheid werd in 2018 in het leven geroepen door Veilig Verkeer Nederland. Ze lieten een website bouwen (denkaandemax.nl) en de dag zou minimaal vier jaar lang gevierd worden. De website is al uit de lucht en ook op de sociale kanalen van VVN wordt niets gemeld over de dag. Misschien had de dag een averechts effect op de maximumsnelheid; de naam is ook wat misleidend. Zeker in een tijd waarin mensen alleen maar de Facebook-titel van een artikel lezen. Dus jongens en meisjes: gedraag je en hou je vandaag extra goed aan de maximumsnelheid.
Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 5 maart 2021 geschreven:

    We hebben al de laagste maximumsnleheid van Europa, Laat die figuren van VVN maar gaan fietsen, ik ga wel met de auto!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie