Hennessey Performance, het team achter de Venom en de Venom F5, heeft na 27 jaar in the business een mijlpaal bereikt. De 10.000ste Hennessey is een Ford Mustang met 820 pk en 905 Nm. ‘Dit is een van de mooiste Mustangs die we ooit gebouwd hebben’, zegt grote baas John. ‘En hij heeft het vermogen en de prestaties om het prachtige uiterlijk te evenaren.’

De Texaanse tuner garneert de 5,0-liter V8 met een 3,0-liter supercharger, een watergekoelde intercooler, betere injectoren, een sterkere brandstofpomp en een beter vloeiende luchtinlaat. De achtcilinder spuugt via een nieuw RVS-uitlaatsysteem de gassen uit.

De 820 pk gaat via een handmatige zesbak of een automatische tienbak naar de Michelin Pilot Sport Cup 2-banden achterin. De banden omhelzen 20-inch wielen. Optioneel wonen daar flinke Brembo-remmen in.

Specificiaties van de 10.000ste Hennessey

Van 0-naar-96 km/u doet de Ford Mustang van Hennessey in 3,3 seconden. Een kwartmijl is voorbij in 10,7 seconden en de topsnelheid ligt tegen de 320 km/u. Koolstofvezel delen, zoals een splitter, zijskirts en een achterspoiler, zorgen ervoor dat de lucht in jouw voordeel werkt.

De Texaanse tuner bouwt slechts 19 exemplaren van het feestmodel. De prijzen beginnen bij (omgerekend) 77.000 euro. Elke Mustang is genummerd en je krijgt een persoonlijke dankbrief van John Hennessey bij je auto. Als je snel bent, kun je misschien wel nummer 10.001 bemachtigen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)