Hier nog een bewijsstuk, voor zover er nog een nodig was, van de magische kracht van racestrepen. Want hoe anders vergroot je het vermogen met 70 procent bij een auto die van zichzelf al 500 pk heeft en daarmee de sterkste productie-Mustang aller tijden is? Maak kennis met de Hennessey H850 Ford Mustang Dark Horse.

‘H850’-verwijst naar het aantal Amerikaanse pk’s die de 5,0-liter Coyote V8 nu produceert. In onze contreien rekenen we met andere pk’s. Daarbij komt het vermogen op 862 pk uit. Het koppel groeit trouwens van 567 Nm naar 881 Nm. Die kracht gaat naar een handbak met zes versnellingen of een automaat met tien versnellingen.

Hoe krijgt Hennessey zoveel vermogen uit de Ford Mustang Dark Horse?

Volgens Hennessey komt het extra vermogen door een supercharger, geoptimaliseerde luchtinlaat, nieuwe injectoren, nieuwe benzinepomp en veranderingen aan de ECU, maar wij weten wel beter. Het zijn die racestickers die het werk doen. Naast de plakplaatjes zijn er badges van Hennessey, gesmede aluminium velgen en koolstofvezel onderdelen zoals de splitter, zijskirts en spoiler.

Hennessey Ford Mustang Dark Horse

John Hennessey is erg tevreden met het resultaat: ‘Ons Dark Horse-model zal zonder twijfel een van de opwindendste en krachtigste musclecars op de weg zijn – en zal zeker de aandacht trekken met zijn kenmerkende supercharger- en uitlaatgeluid.’ We weten helaas niet wat het pakket van Hennessey kost, maar het zal het vast en zeker waard zijn.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie