‘Zoveel vermogen? Wat heb je daar in hemelsnaam aan? Je mag toch maar 100 rijden’, is een reactie die we regelmatig lezen. De eigenaar van een Ram TRX in Finland heeft daar het perfecte antwoord op: ‘Nee sufferd, ik mag er maar 90 mee rijden. Nu jij weer.’ En dan gaat het ook nog eens om een getunede Ram TRX, met maar liefst 1.000 pk. In de galerij hierboven zie je zo’n zelfde auto, maar dan in Engeland.

De verkoopadvertentie is inmiddels verdwenen, maar eerder dit jaar stond er een Mammoth 1000 te koop in Finland. Dit is een pick-up die met dank aan tuner Hennessey 1.000 pk uit zijn V8 haalt. In Texas kon de auto nog 190 km/u, maar op ons continent is de auto beteugeld naar 93 km/u. En dat heeft alles te maken met een belastingvoordeeltje, zo meldt The Drive.

Een leuk belastingvoordeel

De Ram TRX kan in Finland geïmporteerd worden als personenauto, waarbij er voor deze auto maar liefst 44 procent belasting betaald moet worden. De eigenaar heeft de auto echter ingevoerd als een bedrijfsauto in de N2-categorie. Dit scheelt een enorme sloot belastingcentjes, maar om in deze categorie te vallen, mag de auto niet harder dan 90 km/u. Vrachtwagensnelheid, dus.

De Finse verkoper wilde 249.900 euro ontvangen voor de pick-up met 1.000 pk en een topsnelheid van slechts 93 km/u. Overigens heeft de dealer wel zelf van alle capaciteiten kunnen genieten: ze hebben een tijdje met de auto in Florida rondgereden voordat hij naar Finland kwam. Uiteraard zou de volgende eigenaar de begrenzer kunnen deactiveren, maar dat zou waarschijnlijk neerkomen op belastingfraude.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie