De advertentie is foetsie, maar de negentien gloednieuwe Porsche 911 GT3’s nog niet. Begin dit jaar ontplofte het internet toen Piet Oldenhof een Marktplaats-advertentie plaatste waarin hij de spierwitte pleziermachines uit 2015 aanbood. De auto’s zijn niet van hem, maar van een Letse eigenaar die een raceteam wilde starten.

Aan Tubantia vertelt de man dat hij de auto’s nog niet heeft kunnen slijten. Ook al kosten ze slechts 121.500 euro per stuk; zo’n 80.000 euro korting op de nieuwprijs van 2015. Wil je er in Nederland mee de weg op, tel er dan nog even 60.000 BPM-straf bij op.

Hij ontving in de afgelopen drie weken meer dan 1.000 reacties. ‘Een prominente Hengeloër’ had al een intentieverklaring getekend, maar bedacht zich op het laatste moment. Dus je hebt geluk: je kunt nog je eigen raceteam opzetten met negentien gloednieuwe Porsche 911 GT3’s van voor de 991-facelift. Je kunt ze trouwens ook per stuk kopen.

Overigens staan de auto’s nog bij de Letse eigenaar. Oldenhof wil de auto’s nu in een showroom net over de Duitse grens zetten. ‘Want als je zo’n bedrag wilt uitgeven, wil je toch ook graag even een stukje in de auto’s hebben gereden’, aldus de verkoper.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)