Zou Bizzey stiekem deze bijna angstaanjagende Porsche 911 GT3 RS bedoeld hebben toen hij zong ‘stap met mij in de Merrie’? Met zijn matzwarte lak is de 911 zo intimiderend dat je er bijna nachtmerries van zou krijgen. Je moet niet verlegen zijn – iets zegt ons dat je in deze auto genoeg aandacht krijgt van de politie.

Van voor tot achter heeft een vorige eigenaar zijn best gedaan om elke vorm van kleur, op geel na, te elimineren. Henry Ford zou trots zijn. De gele accenten drongen door naar binnen, tot in de gordels en de deurlussen. Verder is de Porsche 911 voorzien van een rolkooi, keramische remmen en een sportuitlaat.

Mocht het uiterlijk je geen angst aanjagen, dan doet de 500 pk uit de 4,0-liter zescilinder dat wel. De boxermotor gaat door tot 9.000 toeren per minuut om een topsnelheid van 310 km/u mogelijk te maken. De 0-100-tijd is 3,2 seconden. Schakelen gaat in een GT3 RS van deze generatie altijd met een PDK.

Deze matzwarte Porsche 911 GT3 RS zag er niet altijd zo verdorven uit. In 2015 werd hij geleverd met een keurig witte lak. Ergens in de afgelopen 12.068 kilometer liet de eigenaar een matzwarte wrap aanbrengen en enkele details zwart maken. Nu staat de GT3 RS te koop voor 189.950 euro bij Thijs Timmermans.

Met dank aan Remy voor de tip!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)