Hyundai is vergeten zijn chillpillen te slikken en gaat helemaal loco. Voor het tuningsfeestje SEMA komt het Koreaanse merk met de 4 dikste Hyundai’s ooit gebouwd. Voor elke auto neemt Hyundai een of meerdere partners in de hand om de auto’s over de top te tillen. Welke kies jij?

01. Hyundai Santa-Fast

‘Hoe gek kun je het maken?’ vroeg Hyundai aan de tuner Bisimoto. ‘Euh, 1.000 pk?’ was het antwoord. ‘Joe, doe maar’. Het resultaat is de Hyundai Santa-Fast. Een Santa Fe met 1.000 pk op de achterwielen. Bisimoto pakte een 3,8-liter V6 van Hyundai en bouwde daar twee hele dikke turbo’s op. Per versnelling wordt de druk van de turbo aangepast voor optimale tractie op het asfalt. Oh, en volgens Bisimoto is de Santa-Fast geschikt om elke dag te gebruiken.

02. Rockstar Santa Fe Concept

Samen met Rockstar bouwt Hyundai nog een Sante Fe. Hierbij gaat het vermogen niet de hoogte in, maar de auto zelf. De banden zijn 35-inch en dikke King-dempers zorgen ervoor dat je een trappetje nodig hebt om in te stappen.

03. Gurnade Veloster Concept

De effecten van de liters Rockstar beginnen uit te werken bij Hyundai als ze bij de Veloster aankomen. De motor krijgt slechts een lichte tune. Het gaat bij de Gurnade Veloster om de spectaculaire kleur Magic Magenta en de 19-inch Rotiform-wielen. Het blijft toch jammer dat ze de Veloster niet meer in Nederland verkopen.

04. ARK Road Racer Elantra Concept

Ken je die naam nog? De Hyundai Elantra wordt in Amerika nog wel verkocht. ARK Performance knalt er een dikke turbokit op en maakt de auto een flink stuk breder. Het onderstel en remmerij wordt aangepakt voor circuitgebruik.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear