07. Mislukte stunts, de flip-flop-Mustang

Deze klopte niet helemaal. De Mustang Mach 1 ging op de rechterwielen het steegje in en kwam er op de linkerwielen uit. Om dit op te lossen werd er een shot tussenin geplaatst waarbij de auto roteert. Juist, bijna geloofwaardig in zo’n smal steegje.

06. De Aston ‘Vanish’

Deze film was gevuld met misdaden tegen echte Bond-films, maar deze mag niet in dit lijstje ontbreken. Een Aston Martin Vanquish die onzichtbaar kon worden. Hou het maar bij de schietstoelen, Q. James Bond zit wel vaker tegen de grens (of net erover) van geloofwaardigheid, maar dit wordt een beetje té veel van het goede.

05. DB9 GT 007 editie

James Bond en Aston Martin zijn normaal gesproken een perfecte combinatie, maar Bond zou nooit in een speciale editie die verwijst naar zichzelf rijden. Totaal misplaatst deze Aston Martin.

04. Deze zin

Elke 007 heeft afgezaagde zinnen gehad, maar Moore’s en Brosnan’s strijden toch wel om de slechtste. ‘Ik dacht dat Kerst maar een keer per jaar kwam’, daar gaan je haren van overeind staan.

03. Daniel Craig’s huurauto

De eerste auto waar Daniel Craig als James Bond in verscheen was een Ford Mondeo. Niet bepaald een auto die je bij Bond zou verwachten. Gelukkig volgden er genoeg goede auto’s waar hij in reed.

02. Een stunt ruïneren met slechte geluidseffecten

Een ‘Barrel-roll’-stunt is een van de moeilijkste stunts met auto’s. Als je deze stunt uitvoert is het geweldig, maar je kunt het blijkbaar in een keer verpesten door een slecht geluidseffect eronder te zetten.

01. De minst geliefde Bond-auto

Deze auto zou de hoofdrol krijgen in GoldenEye, maar na de hype verscheen de auto maar twee minuten in beeld, waarna hij werd ingeruild voor een vliegtuig. Toch namen de verkopen van de BMW Z3 na deze film flink toe.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear