Zit jij de dagen af te tellen tot je eindelijk een andere stationwagen kunt nemen dan die van je buurman of overbuurman? Stop dan maar met wachten en ga gewoon voor een Kia Optima Sportswagon. De Alfa Romeo Giulia Sportwagon gaat er niet komen.

‘We hebben besloten om geen Alfa Romeo Giulia Sportwagon te doen’, zegt Alfredo Altavilla, de Europese baas van Fiat, tegen Car. ‘Hebben we er echt een nodig als de Stelvio zo goed rijdt? Misschien niet. Met onze fine-tuning kan de Stelvio de mensen tevreden stellen die anders geïnteresseerd waren in de Sportwagon’.

Waarom bouwt Alfa die Alfa Romeo Giulia Sportwagon niet?

Het is ergens ook wel logisch. De Alfa Romeo Stelvio staat immers op hetzelfde onderstel als de Giulia en is in feite dus een hoge Giulia Sportwagon. De Quadrifoglio-versie met 510 pk zou iedere snelheidsduivel met kinderen moeten bekoren. Merken als Audi en BMW vinden het doorgaans geen probleem om ook een station ernaast te zetten. Sterker, die merken vullen elke denkbare niche en boeren daar goed bij. Maar Alfa Romeo heeft helaas minder budget om verschillende carrosserievormen te ontwikkelen en te produceren.

Het lijstje van de snelste stationwagens ter wereld krijgt dus voorlopig geen Italiaanse toevoeging.

Reacties

  • ben heeft op 7 mei 2017 geschreven:

    spijtig ik was eigenlijk op de sw aan het wachten !!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)