De fabriek van Alfa Romeo’s F1-team zit niet in Italië, maar in Zwitserland – in het plaatsje Hinwil. Het schoot lekker op met de ontwikkeling van de auto voor Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, dus het team had tijd over om Alfa Romeo te helpen met een speciale uitvoering. Dit zijn de Giulia Estrema en Stelvio Estrema.

De Giulia GTA en GTAm blijven de extreemste Alfa’s in het aanbod. De Estrema’s zijn op basis van de 280 pk sterke 2,0-liter benzinemotor en de 2,2-liter diesel. Beide zijn dus viercilinders. De Giulia Estrema en Stelvio Estrema krijgen standaard een adaptief onderstel en een mechanisch differentieel.

Vanbuiten is zoveel mogelijk uitgevoerd in de kleur zwart – zelfs de badges op de bips. De Estrema’s krijgen uiteraard zwarte velgen en vanbinnen is er meer koolstofvezel en alcantara. Rode stiksels door het interieur heen maken het pakket af. Een Harman Kardon-speakerset is tevens standaard.

Prijzen van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio Estrema

Beide auto’s worden altijd geleverd met een automaat en met vierwielaandrijving. De prijzen voor de Giulia Estrema en Stelvio Estrema zijn nog niet bekend. Zoek het bij de Giulia ten noorden van de 62.000 euro; de prijs van de Stelvio zal boven de 77.000 euro liggen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie