De kans dat zowel het aantal liters als de prijs tijdens het tanken beide precies een rond getal zijn, is nog groter dan de kans dat je ooit iemand hoort zeggen: ‘Goh, die nieuwe Honda Civic Type R is wat anoniem. Extra accessoires is precies wat hij nodig heeft.’

Dat weerhoudt Honda niet om bijvoorbeeld een dakspoiler in koolstofvezel aan te bieden (2.430 euro). Of een extra dakspoiler boven de achterruit (500 euro). Of een koolstofvezel-pakket voor het exterieur (5.379 euro). Ons advies: betaal niet 10 procent extra (want de Type R kost 53.980 euro) voor de extra versierseltjes. De enige optie die je wilt op je Honda Civic Type R kun je in Nederland (nog) niet krijgen: wielen in de legendarische kleur Championship White. In Japan worden de historisch verantwoorde hoepels aangeboden voor zo’n 2.000 euro.

Waarom is dat de enige optie?

De kleurstelling wit-op-wit is een knipoog naar de hoogtijdagen van het Type R-label. De Honda Integra Type R, Accord Type R en zelfs de Civic Type R kocht je met deze simplistische niet-kleurencombinatie. Een andere geinige optie die alleen de Japanners krijgen, zijn de gele mistlampen voor 265 euro. Omdat JDM. Verder levert Honda Japan een bulk aan rode accessoires voor binnen en buiten. Doe maar niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)