Een unieke kans om jouw F&F-collectie verder uit te breiden. Naast de Nissan 350Z kun je nu ook de Ford Mustang uit Tokyo Drift bemachtigen.

In de film krijgt de Ford Mustang de motor uit de Nissan S15 ‘Mona Lisa’, wat op zijn beurt weer de RB26-motor uit de Nissan Skyline R34 is. Of dit exemplaar werkelijk de RB26-motor heeft, is niet helemaal duidelijk. De veiler geeft daar helaas (nog) geen antwoord op. De verdere informatie over de Ford Mustang uit Tokyo Drift volgt nog deze week.

Voor de filmproductie kocht Universal Studio’s zes Ford Mustangs uit 1978 en converteerde ze tot 1967-model. Twee exemplaren kregen de Nissan RB26-motor. Alle exemplaren overleefde de filmproductie (zij het met wat schade) en werden verkocht voor prijzen rond de 12.000 en 18.000 euro. De veiler geeft nog geen prijsindicatie, maar verwacht een flinke toename van de prijs.

De Ford Mustang is uitgevoerd in Highland Green met Wimbledon White Le Mans-strepen. De velgen zijn Volk GT-7’s met (bah) Toyo T1R-banden. Kopen? Tijdens de Spring Carlisle Auction (19 tot 21 april) kan de Ford Mustang uit Tokyo Drift van jou worden. Dan heb je wel een van de weinige auto’s met zijn eigen nummer. Luister ‘m hieronder.

Mustang Nismo – Brian Tyler Feat. Slash

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)