De Toyota Supra uit de eerste F&F-film moet een auto zijn die de kwartmijl in tien seconden aflegt, maar een wheelie (zoals de Charger) lukt helaas niet. Teleurstellend genoeg zien we deze replica ook geen wheelie maken, maar wellicht dat hij ooit snel genoeg is voor een sprintje van tien seconden. Voor nu moet de auto eerst nog getest worden.

Deze Toyota Supra komt uit 1994 en is omgebouwd door tuner Throtl. Hij zit vol met knipogen naar de filmauto. Kijk maar eens naar die motorkap; kenners zullen zien dat het de motorkap van de TRD-versie is, net als de Supra van O’Conner had in de film. Ook de rolkooi is, net als bij de filmauto, geel gespoten. De kerel die de stickers voor de echte filmauto maakte, maakte ze ook voor deze auto.

De bodykit is overigens wel duidelijk anders. De Supra lijkt nu een volbloed dragracer, maar met kleine aanpassingen (bijvoorbeeld andere banden) moet deze auto ook goede rondetijden kunnen neerzetten. Het is een alleskunner.

De motor van de Toyota Supra uit F&F

Onder de motorkap ligt een 2JZ-motor en achterin liggen twee flessen NOS. Hoeveel pk de auto momenteel produceert of hoe snel hij is op de kwartmijl, vertellen de tuners niet. Check hieronder hoe onze correspondent Rob Dahm een testrit mag maken in de oranje Toyota Supra.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)