G Power deelt al 30 jaar obscene kracht en dubieuze namen uit aan snelle BMW’s. En toch moeten we altijd weer even slikken als we de specificaties van hun creaties zien. Dit is de nieuwe G Power Typhoon. In zijn vorig leven was het een nederige BMW X5 M met een zielige 575 pk.

Dankzij twee grotere turbo’s, een titanium uitlaat en aangepaste software voor de ECU, produceert de 4,4-liter V8 nu 750 pk. De oranje motorbedekking is ongetwijfeld goed voor 25 pk. Het koppel stijgt naar 980 Nm, waar de originele motor het doet met slechts 750 Nm. Aan de nieuwe 23-inch velgen met 315-banden de schone taak om al deze kracht naar het wegdek te dirigeren.

Hoe snel sprint de G Power Typhoon uit de startblokken?

Er is geen officiële 0-tot-100-tijd bekend, maar we kunnen er rustig vanuit gaan dat het een stukje sneller zal zijn dan de 4,2 seconden van de X5 M. De topsnelheid ligt boven de 300 km/u en de Duitse tuners claimen dat een kwartmijl in 11,5 seconden voltooid is. Dat is bijna twee seconden sneller dan de Audi SQ 7. Snel genoeg om geen goede blik te kunnen werpen op de voorbumper. Dat scheelt.

Snelle SUV’s worden niet heel snel geaccepteerd door de maatschappij. Auto’s van tuners, en vooral degenen die vernoemd zijn naar natuurrampen, zullen daar nog veel meer moeite mee hebben. Maar als je een X5 met het vermogen van een Aventador hebt, wat boeit de goedkeuring van je buurman dan nog?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear