Je snapt: het samenstellen van de Heetste 11 was lastig. Uiteindelijk bereikten we consensus; tot we bij de nieuwe Honda Civic Type R kwamen, want toen ontstond er een patstelling. Niet omdat zijn spoilers hun eigen spoilers hebben en hij eruitziet als iets dat alleen kan worden begeerd door mensen die nog bij hun ouders wonen, maar omdat de EP3 Civic ook al op de lijst staat.

En al helemaal in het goud. Dat neemt niet weg dat deze Honda Civic Type R en dijk van een auto is, die je 320 pk biedt voor nog geen 40 mille (in België dan), plus een evenwichtig onderstel, grootse prestaties en immense remmen. Jazeker: een van de beste hete hatches ooit is ook een van de nieuwste. Dat is uiterst hoopgevend.

Goedkoop is de Honda Civic Type R niet. In Nederland moet je 58.230 euro begroten voor de Honda Civic Type R. Voor dat geld heb je ook een van z’n vierwielaangedreven concurrenten. In België is de prijs een stuk schappelijker, daar ben je slechts 37.850 euro kwijt voor een van de heetste hatchbacks die je op dit moment kunt kopen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)