Lexus begrijpt het. In plaats van de zoveelste luxe SUV komt het merk met een volwaardige MPV. Kijk maar even achterin bij deze Lexus LM: daar kan een SUV niet aan tippen. En er is een beetje goed nieuws. Helaas komt de auto niet naar Nederland, maar hij komt wel naar Europa. Dus als je hem graag wilt, hoef je hem in ieder geval niet in een container te laten verschepen.

Laten we beginnen met het interieur. Je kunt de Lexus LM in twee smaken krijgen: de ene is een vrij standaard uitziende zevenzitter, maar de andere is een vierzitter met volledig verstelbare stoelen. De vierzitter is voorzien van een 48-inch HD-televisie, een koelkast, inklapbare tafels, een Mark Levinsonsysteem met 23 speakers en een dimbaar scheidingspaneel tussen de bestuurder en passagiers.

De temperatuur wordt gemeten met infrarood

En er is iets dat een Climate Concierge wordt genoemd, dat infraroodsensoren gebruikt om de temperatuur van de passagiers op de achterbank te scannen en de airconditioning automatisch aanpast. Koude voeten maar elders prima? De LM weet het voordat jij het weet en zal de ventilatoren instellen om je op te warmen. Het is een beetje eng, maar dat is luxe – denken we.

Er zijn vijf Climate Concierge-modi: Relax, Dream, Focus, Energise en My Original. Ook is er ‘nanoe-X’-technologie die ‘microscopische waterdeeltjes aan de luchtstroom toevoegt die virussen, bacteriën en allergenen kunnen remmen, terwijl het ook een hydraterend effect heeft op de menselijke huid en haar’. Oef.

Lexus zegt dat het onderzoek heeft gedaan met ‘fabrikanten van privéjets en hyperrijke consumenten’ tijdens de ontwikkeling van de LM, wat ons een idee geeft van de doelgroep. We krijgen ook te horen dat de oorspronkelijke LS-sedan uit de jaren negentig de inspiratie was. Dit is heel goed nieuws.

‘Dit is geen omgebouwde bestelwagen – de LM is in elk opzicht een toegewijd personenvoertuig op zichzelf’, aldus het persbericht. Adaptieve ophanging, aluminium carrosseriepanelen om het gewicht te verminderen en ‘geluidsreducerende velgen en banden’ maken het pakket compleet. En nee, we gaan het niet eens over het uiterlijk hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)