Gas en elektra wordt almaar duurder, het hondenweer is terug in het land en de laatste Aventador heeft de Lambo-fabriek verlaten. Genoeg reden om in de foetushouding in de douche te gaan liggen (zonder het water te laten lopen natuurlijk). Gelukkig is het Ferrari Special Projects-team de rots in de branding. Deze Ferrari SP51 komt eraan, al is hij wel helemaal in zijn eentje.

Hij is speciaal gemaakt op aanvraag van een trouwe verzamelaar uit Taiwan. We kunnen ons voorstellen hoe het is gegaan. Een mailtje met daarin de vraag: ‘Hee Ferrari, hoe zou het eruitzien als een 812 GTS geen dak zou hebben?’ Dit is het resultaat: een one-off V12 cabrio met een voorruit. Door dat laatste kun je hem onderscheiden van de SP1 en SP2 Monza.

Specificaties van de Ferrari SP51

De Ferrari SP51 krijgt dezelfde 6,5-liter V12-motor als de 812, goed voor 800 pk. De topsnelheid blijft 320 km/u. Hij staat ook op hetzelfde onderstel en de wegligging zou net zo goed moeten zijn als die van de 812, volgens Ferrari. Om dit te kunnen claimen, hebben ze de unieke roadster onderworpen aan een aantal computertests. Onze ervaring zegt dat dat niet altijd overeenkomt met de echte wereld, maar soit.

Wij krijgen altijd een warm gevoel bij de kleine details van dit soort kunstwerken. Zo heeft de Ferrari SP51 dezelfde kleurstelling als de 410 S uit 1955 (Google die maar even). De luchtbogen achterop lijken op die van de 599 GTB. Binnen in de SP51 word je onthaald in het rood. Verder vind je er met name koolstofvezel en wit-blauw-wit gestreepte details.

Mocht je denken dat je leeft in een wereld waarin Ferrari’s SP-afdeling de prijs van deze auto zomaar openbaar maakt: mooi niet. Net zomin delen ze sprinttijd van 0 naar 100 km/u. Wil je dit soort dingen te weten komen, dan zul je zelf moeten gaan sparen voor je eigen SP. Deze auto’s zijn er immers alleen voor de loyaalste van de loyaalste Ferrari-klanten die hun fantasieën werkelijkheid willen laten worden. We vragen ons toch stiekem af wat ze van de Purosangue kunnen maken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)