Kan iemand Sarah Conner even kalmeren? Het is niet wat het lijkt. De nieuwste versie van de volledig autonome Roboracer, met de naam DevBot 2.0, krijgt een cockpit. De cockpitloze eerste versie van de Roboracer laat nog even op zich wachten.

Het zit zo: volgend jaar gaat het eerste testseizoen van de Roborace van start. Het idee was dat volledig zelfstandig rijdende racers het tegen elkaar op zouden nemen. Dat lukt niet helemaal, dus de makers bedachten een compromis: een race die bestaat uit twee delen. Één deel met menselijke bestuurder en een tweede deel met de computerbestuurder.

‘We zijn van gedachten veranderd’, zegt Lucas di Grassi tegen Motorsport.com. ‘Het eerst laten rijden van een coureur die er daarna uitspringt, benadrukt het verschil tussen de computer en de mens.’ Volgend jaar zie je dus de DevBot 2.0 zowel met bestuurder als zelfstandig rijden.

In 2021 zie je de volledig operationele Roboracer in actie. Dan neemt de auto het op tegen de DevBot. In de toekomst moet de raceklasse volledig autonoom worden. En dat biedt bijzondere mogelijkheden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)