De Gumball 3000 ken je. The Gumball Rally en Cannonball, de films die als inspiratie dienden voor het evenement, ken je waarschijnlijk ook wel. Maar wist je dat er mensen gek genoeg zijn geweest om een echte Cannonball Run van de ene kust van Amerika naar de andere kant te doen? Daar komt nu een documentaire van.

De eerste Cannonball Runs werden gehouden in de jaren zeventig. Toen al werden er dwaze cijfers geproduceerd. In 1979 reden Dave Heinz en Dave Yarborough in een Jaguar XJS in 32 uur en 51 van de ene kan van Amerika naar de andere. De gemiddelde snelheid was 140 kilometer per uur tijdens de rit van New York naar Los Angeles.

De documentaire volgt Alex Roy die in 2006 een record breekt dat al 23 jaar staat. Daarvoor bouwt hij een BMW M5 E39 om met een grotere tank en een flink scala aan apparatuur om de politie te snel af te zijn. De officiële naam van de docu is Apex: The Secret Race Across America. Rapper Ice-T spreekt de docu in, om het nog even wat cooler te maken.

Op 20 oktober gaat de docu in première in Amerika en verschijnt hij op iTunes. We vermoeden dat hij later ook op Netflix te zien is.  Apex maakte eerder de documentaire The Story of the Hypercar, die een tijdje op de streamingsdienst te zien was. Het record is trouwens inmiddels opnieuw gebroken door Ed Bolian, die je misschien kent van zijn YouTube-kanaal Vinwiki.

Apex: The Secret Race Across America

De modificaties aan de BMW M5

Foto: Alex Roy op Twitter

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)