We kunnen bijna beter gaan berichten over wat wél doorgaat. Vrijwel alle autoshows, autoraces en andere evenementen zijn afgelast. Ook de Gumball 3000 van 2020 is geschrapt. De organisatie spreekt zelf over uitstellen, maar dit hele jaar zal er geen Gumball gereden worden, pas volgend jaar weer. De beruchte rally zou 22 mei 2020 van start gaan in Toronto en start nu mei 2021. Wel spreekt de organisatie over additionele evenementen van de Gumball-gemeenschap wanneer het coronavirus onder controle is.

De route van de Gumball 3000 in 2020 zou vanuit Toronta naar Indianapolis, Nashville, Atlanta, Miami naar Cuba gaan. De route moet neerkomen op zo’n 3.000 mijlen, wat de naam verklaart. De deelnemers komen uit meer dan dertig landen en bij elke tussenstop komen grote menigten samen om de super- en hypercars van deelnemers te bezichtigen. Al met al dus een hoop risico op besmetting. ‘We nemen de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, onze fans, onze partners en onze werknemers erg serieus’, leest de website van Gumball.

Het is de eerste keer sinds 1999 dat de Gumball 3000 niet gereden wordt. Elk jaar verschijnen meer dan 100 auto’s aan de start van de rally en het kost bijna 70.000 euro om mee te mogen doen. Als je al eerder een keer meedeed, dan is het slechts zo’n 60.000 euro. Koopje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)