Bij Chevrolet, attent als ze daar zijn in Michigan, bieden ze een rits zogenoemde crate engines aan. Dit zijn gloednieuwe motoren in een houten krat die je (tegen betaling, ook attentheid kent een grens) op een gewenst adres kunt laten afleveren. Alleen ontbrak er in het aanbod nog een zeer belangrijke motor: de 6,2-liter LT5-motor met supercharger. Ofwel: de V8 uit de Corvette ZR1 met 765 pk en 969 Nm koppel.

Daar komt nu verandering in. En wat is een betere plek dan SEMA 2018 (het walhalla voor wie vindt dat auto’s vanuit de fabriek nog iets missen) om de motor te introduceren? Om je lekker te maken, nestelde de V8 zich in een Chevrolet Chevelle Laguna. Chevy heeft ‘m speciaal voor SEMA 2018 in elkaar geflanst. Lekker stukje blik, of niet dan?

Een Chevrolet Chevelle Laguna met ZR1 V8

De V8 uit de Corvette ZR1 past perfect in de oude schoonheid. Toen we de Corvette ZR1 mochten testen, hebben we erg van de motor genoten. En zoals je kunt zien is het beestje ook een beetje opgeknapt. De Chevelle uit 1973 heeft een koolstofvezel-kap, nieuwe voor- en achterspoilers, een gemodificeerde ophanging en 18-inch wielen met banden van Goodyear.

Andere Crate Engines

Is de V8 uit de Corvette ZR1 iets te veel van het goede? Dan is de nieuwe 5,7-liter ZZ6 EFI-motor wellicht iets voor jou. Deze biedt je 425 pk. En anders is er nog de nieuwe L96 6.0 V8 met 365 pk en 515 Nm koppel – voor als jouw project een ander project moet trekken op de trailer.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie