Lukt het ons om een volledig artikel te schrijven over de nieuwe DeLorean zónder Back to the Future erbij te sleuren als makkelijke insteek? Of hebben we nu al verloren? Je kijkt naar de nieuwe en volledig elektrische DeLorean Alpha5. Het is de opvolger van de DMC-12 (die je kent van die ene film) en de tweede auto van het Amerikaanse merk in meer dan 40 jaar.

De nieuwe DeLorean Alpha5 is (net als de DMC-12) getekend door het bekende designhuis Italdesign. Het Italiaanse bureau ging niet volledig op de retrotour en ontwierp in de eerste plaats een modern ogende sportauto. Ergens jammer, maar door het gladde design bleef de luchtweerstand wel extreem laag.

De lamellen op de achterruit zijn een duidelijke knipoog naar het verleden, net als de werkelijk gigantische vleugeldeuren. De oorspronkelijke DeLorean was niet gespoten, maar toonde trots zijn roestvrijstalen carrosserie. De nieuwe Alpha5 is wel gewoon in een kleurtje uitgevoerd. Van welk materiaal de koets gemaakt is, is nog niet bekend, maar we vermoeden dat het dit keer geen RVS is, maar iets als koolstofvezel.

Specificaties DeLorean Alpha5

De definitieve specificaties van de DeLorean Alpha5 zijn er nog niet, maar het Amerikaanse merk durft wel een paar schattingen online te zetten. De 0-100-tijd zal ongeveer 3 seconden zijn en de sprint naar de 88 mijl per uur (deze referentie gaan we niet uitleggen; maar het is 141 km/u) zal 4,35 seconden duren. Hij moet meer dan 480 kilometer ver kunnen rijden op één lading dankzij een batterij van meer dan 100 kWh.

In augustus staat de volledige onthulling met alle details gepland. De eerste 88 exemplaren (vraag maar aan iemand die wat ouder is om je dit getal uit te leggen) zullen een speciale uitvoering zijn en een eigen NFT hebben die je in de virtuele wereld kunt gebruiken.

Reacties

 • Maestro heeft op 1 juni 2022 geschreven:

  Geen volledig retromodel? Zeg maar helemaal geen retromodel.

  Reageer
 • Chris heeft op 31 mei 2022 geschreven:

  Mooie auto, veel fraaier dan de Taycan

  Reageer
 • Theo heeft op 30 mei 2022 geschreven:

  I’m missing the fluxcapacitor

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)