Bewapen je alvast met quotes en referenties uit Back to the Future. De DMC DeLorean komt terug en wel als een volledig elektrische sportauto. Dit keer echt, hopen we. De producent van de elektrische DeLorean is het Texaanse bedrijf DeLorean Motor Company dat sinds 1995 de rechten van het merk in bezit heeft. Het oorspronkelijke bedrijf ging in 1982 failliet.

DeLorean Motor Company verzorgt sinds de jaren negentig reparaties en restauraties van de originele auto’s. Al enige jaren spelen ze met het idee om de productie opnieuw te starten, maar zaken als emissie-eisen en homologatie gooien telkens roet in het eten. Ook schijnt het verrekte lastig te zijn om plutonium te vinden voor de flux capacitor sinds Libanese terroristen geen zaken meer willen doen met tijdreizigers.

De aankondiging komt van het bedrijf zelf

Gisteren gooide DeLorean Motor Company een tweet de wereld in met een cryptische aankondiging. Te zien is het silhouet van een DeLorean – inclusief vleugeldeuren. Bij de tweet staan de hashtags ‘ElectricVehicle’ en ‘DeLoreanEVolved’.

Ander nieuws is dat Italdesign hetzelfde filmpje plaatste. Dit Italiaanse designhuis – dat ooit door Giorgetto Giugiaro werd opgericht – was betrokken bij het ontwerp van het origineel. Zij plaatsen de tekst: ’54 jaar jong en een fantastisch verjaardagscadeau om de komende halve eeuw te trotseren.’

Hoe ziet de elektrische DeLorean eruit?

Het is niet bekend of de elektrische DeLorean een nieuw ontwerp krijgt. Als een auto aan alle moderne eisen moet voldoen, moeten er waarschijnlijk wat concessies gedaan worden aan de carrosserie om bijvoorbeeld voetgangersveiligheid te waarborgen. De foto’s hierboven zijn van een photoshoot van Porsche – dat is dus de oude DMC-12.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)