DeLorean staat dankzij Back to the Future (en… andere films) al bekend als een uniek merk. Deze DeLorean hovercraft kan dan misschien niet door de tijd reizen, maar je kunt er wel mee over het water denderen – dat is ook wat waard. Zijn kenmerkende vleugeldeuren is hij uiteraard ook niet verloren. Deze zwevende creatie staat nu te koop, dus dit is je kans om een extra bijzondere DeLorean te bezitten. Of hij ook geschikt is om om te bouwen tot tijdmachine, durven we niet te zeggen.

De hovercraft is gemaakt door Matt Riese, een 36-jarige artiest uit San Francisco. Hij zette hem te koop, onder andere om zijn studieschuld af te betalen. Hij wist aandacht te krijgen van de media door een speciale website op te zetten voor de DeLorean en een gave video te maken. Inmiddels is het voertuig door verschillende kranten en tv shows genoemd, onder andere op Discovery Channel en in een fragment van ABC News.

De DeLorean hovercraft haalt helaas geen 88 mph

De unieke hovercraft is gemaakt van piepschuim met een buitenlaag van glasvezel en heeft metallic lak om het rvs-uiterlijk van het origineel na te bootsen. Zweven doe je door een 24-inch ventilator, aangedreven door de motor van een grasmaaier met 6 pk. De voortbeweging wordt geregeld door een 36-inch ventilator, gekoppeld aan een Briggs & Stratton tweecilinder met 23 pk. Riese zegt dat de hovercraft een topsnelheid heeft van 50 km/u. Niet genoeg om vlammende sporen op het water achter te laten, maar ja, je kunt niet alles hebben.

Ondanks alle moeite is er nog geen koper voor de DeLorean hovercraft. De veiling voor het voertuig eindigt vandaag en Riese is een beetje bang voor de prijs waarvoor hij weggaat. De biedingen staan op dit moment op 6.666 dollar, wat niet eens in de buurt komt van de investeringen die zijn gedaan. ‘Ik maak me er zorgen om’, vertelt hij tegen Hagerty. ‘Maar het is onmogelijk om de waarde te bepalen, aangezien er nooit eerder zoiets verkocht is. Dus leg ik me erbij neer dat de markt bepaalt wat hij waard is en ga ik door met het volgende.’

Eén van de volgende projecten van Riese wordt het maken van een vliegende Batmobile. Voor de basis gebruikt hij een UH-18SW Hoverwing. Het zal niet zijn enige toekomstige project zijn. ‘Ik droom al lang over het bouwen van de Batmobile uit 1989’, zegt hij. ‘Maar ik moet misschien wachten tot mijn pensioen voor ik aan zoiets groots kan beginnen.’ Dat betekent echter niet dat hij stopt met aparte voertuigen bouwen. ‘Het voelt natuurlijk en vanzelfsprekend’, zegt hij. ‘Wat mij vooral motiveert als ik vastzit, is iets doen dat ik nooit meer zal vergeten.’

De DeLorean hovercraft in actie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear