Je kunt niet eens meer even tijdens het sporten een klein uurtje je laptop of portemonnee in de auto laten liggen zonder je zorgen te moeten maken over diefstal. Ook kamperen is al lang niet meer zonder risico op diefstal. Eigenlijk zou je permanent met een waardetransport moeten rijden. Nou, dat treft: hebben wij even een snoeihard stukje consumentenadvies voor je.

Secur Cash (je kent het waarschijnlijk beter als Brinks) ging helaas failliet en daarom gaat het hele hebben en houden onder de hamer. In totaal gaat het om 500 items, waarvan 46 gepantserde Mercedes-busjes en -trucks die ingezet werden als geldwagens. Je kunt al bieden vanaf 1.500 euro. En voor een gewicht van 6.550 kilo kun je dat gerust waar voor je geld noemen.

Het enige wat je moet doen is de bestickering eraf krabben – slim ook voor je eigen veiligheid, want je wilt niet onverhoopt de verkeerde aandacht trekken. Daarna kun je gepantserde Mercedi inzetten zoals jij wilt. Bieden vanaf 1.500 euro voor de veiligste kamper, foodtruck of partybus ooit? Dat lijkt ons geen slechte deal.

De geldwagens komen overwegend uit 2008 en staan bij veiler Troostwijk in de plaatsen Houten en Best. Welke hypotheekverstrekker je strikt om de wegenbelasting te betalen, moet je zelf even uitzoeken. Kun je daarna lekker op je gemakje kamperen op het oefenterrein van Defensie. Of de Gazastrook. Of wacht je op de volgende goedkope lijnbussenveiling?

Reacties

 • ramlal heeft op 21 augustus 2019 geschreven:

  beste,
  ik heb een waartde transport auto gekocht op de veiling maar ik kan de deuren niet aan de praat krijgen.
  met welk bedrijf kan ik in contact komen over de finger prints en toegangs codes of instructies daarvan.
  wij vernemen graag van u .
  Auto gegevens : mercedes Benz bj 2011
  registratie nummer : 11443

  • Pedro heeft op 6 maart 2021 geschreven:

   Uhm nou zal ik je even zeggen. Bij een waardentransport auto ga je via de achterkant naarbinnen. 🙂

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear