Replica’s zijn net als baby’s; het maken is het leukste. Over het resultaat zal iedereen heel positief zijn als je het direct vraagt, maar de kans is groot dat dat uit beleefdheid is. In dit geval moeten we toch toegeven: knap gedaan. Ombouwen, dat kunnen ze in Thailand wel. CarScoops stuitte op een garage in Thailand die Nissan Skyline-replica’s maakt op basis van Rover 200’s.

De Thaise garage gebruikt echte Skyline-onderdelen voor de conversie en in sommige gevallen zelfs hele stukken van schade-Skylines. Vooral de biltransplantatie is een indrukwekkende ingreep. Een groot deel van de achterkant van de Skyline wordt overgezet waardoor de overhang achter flink toeneemt. Ook komt er een hoop laswerk bij kijken om de carrosserie te laten aansluiten op de nieuwe bumpers.

Waarom een Rover 200 als Nissan Skyline-replica?

De Rover is een goede basis voor de Nissan Skyline-replica omdat de vorm van de ruiten redelijk overeenkomt. Het glas van een auto laat zich maar lastig van vorm veranderen, dus kun je maar beter een goed startpunt kiezen. De prijs van een tweedehands Rover zal ook een rol spelen. De wielbasis van de Rover is zo’n 10 centimeter korter, wat wel een beetje te zien is.

Motorisch is het allemaal niet om over naar huis te schrijven. Waarschijnlijk is de Rover iets langzamer dan eerst vanwege het extra gewicht. Voorin ligt de 1,6-liter Honda-motor met 111 pk. Lekker zuinig, dat wel. In het geval van de blauwe Skyline-replica zelfs met een automaat. De Rover 200’s zijn overigens ook geleverd met 200 pk, maar het blijft een voorwielaandrijver.

De prijs van de replica’s

Deze blauwe Nissan Skyline R34 (of Rover 200 met uitvoerige bodykit) stond een tijdje geleden te koop voor omgerekend 6.000 euro. De vaalgele kostte ook zoiets. Wil jij een Rover 200 laten ombouwen, hou dan rekening met een prijs van rond de 10.000 euro. Dat is al best indrukwekkend, zeker als je hoort dat het proces van het ombouwen naar een Nissan Skyline-replica zo’n twee maanden duurt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie