De scheidingslijn tussen plezier en angst is dun. We weten niet helemaal zeker aan welke kant deze Superformance MKIII-R Cobra zich bevindt. Hij is voorzien van een 7,0-liter V8. Zeven liter! In iets dat zo’n 1.000 kilo weegt. Optioneel kan er zelfs een 7,5-liter unit in. Wil je een 5.0 of een 5.7, dan kan dat ook. Het is een creatie van Superformance, die de licentie bemachtigde om nieuwe Shelby Cobra’s te bouwen.

Onder de koets ligt een stalen ladderchassis, waarop Superformance een monocoque plaatst die voor twee derde uitwisselbaar is met de originele GT40. Hierin zitten de kreukelzones, deurscharnieren en de ruitenwissers. Daarbovenop komt de kenmerkende koets van glasvezel, die nog verstevigd is met stalen pijpen. De onafhankelijke ophanging van de Superformance MKIII-R Cobra gebruikt instelbare dempers van Bilstein voor moderne rijeigenschappen. Daarnaast kun je led-koplampen, 18-inch wielen, stuurbekrachtiging en zelfs optioneel een automaat laten monteren.

Superformance voegt aan de buitenkant wat details toe, zoals een luchtinlaat op het voorscherm. Of dat een goede toevoeging is, mag je zelf oordelen. Deze Superformance MKIII-R Cobra is afgewerkt in de kleur Atlantic Blue. Binnenin plaatst het bedrijf twee leren stoelen met blauwe stiksels en een hoop knopjes en meters. Hij kost 79.900 dollar, maar dat is nog wel zonder motor, die moet je er los bij kiezen en betalen. Zo kun je ook beslissen hoeveel power er in de Cobra moet komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear