Wat een vrachtwagen op TopGear moet? Mwah, ziet er dik uit, er ligt een V8 in en deze Scania produceert 660 pk. Pas toen we de tekst gingen lezen bij het persbericht, bleek dat ie ook nog van een bekende chauffeuse was. Esmeralda Tol uit het televisieprogramma Meiden die Rijden mag deze vrachtwagen besturen.

We zijn niet helemaal op de hoogte, maar blijkbaar heeft deze Scania de V8-motor van de nieuwste generatie en de vrachtwagen kreeg het King of the Road-pakket. Voor het bedrijf L.A.W. Tol is dit de sterkste vrachtwagen in de vloot. Hij wordt gebruikt om graafmachines naar bouwplaatsen te brengen door heel de Benelux.

Het interieur is op maat gemaakt en de lak is ook uniek voor de Scania. ‘Verder wilde ik Alcoa-velgen want die heb ik ook op mijn dieplader, een speciale achterbumper, een bullbar, extra verstralers, op maat gemaakte skirts, een catwalk met mooie tranenplaten en noem maar op’, zegt de chauffeuse. Al deze aanpassingen bezorgen de truck hopelijk een plekje in de verkiezen van Mooiste Truck van Nederland.

Reacties

 • Hans heeft op 24 december 2022 geschreven:

  Kijk maar op de facebook pagina van law tol bv
  Staan fotos genoeg
  Gr Hans

  Reageer
 • Corné heeft op 24 december 2022 geschreven:

  Heb hem gezien in de brabanthallen, prachtige koets met mooi verlicht bord tegen de achterwand van binnen (de directrice). 🤩🤩

  Reageer
 • Marct heeft op 24 december 2022 geschreven:

  Mis foto’s van de interieur.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear