Zeer zelden maakt een nieuwe speciale editie van Pagani geen indruk, maar deze gaat je flabbergasted achterlaten. Dit is de zeer bijzondere, zeer zeldzame en nogal prijzige Pagani Huayra Codalunga. De Codalunga is het werk van Pagani’s Grandi Complicazioni-divisie. De afdeling speciale projecten vervulde een de droom van een klant die al een lange tijd een longtail-versie van de Huayra wil hebben.

Met de ‘eenvoudige lineaire stijl’ van de Huayra Coupé als basis, liet het team zich inspireren door de prachtige Le Mans-longtails uit de jaren zestig, ‘die zeer strakke lijnen hadden’. Het duurde twee jaar om het concept af te ronden, waarbij schaalmodellen en modellen op ware grootte werden gebruikt om het silhouet te perfectioneren. Missie geslaagd, dunkt ons.

‘We hebben de Pagani Huayra Codalunga langer en soepeler gemaakt, alsof hij door de wind was gestreeld en gevormd, om lijnen te ontwerpen die nog eleganter waren dan de coupé’, legt baas Horacio Pagani uit. De achterste motorkap, zo is ons verteld, meet maar liefst 3,7 vierkante meter en is 360 millimeter langer dan die van de ‘gewone’ Huayra.

Specificaties Pagani Huayra Codalunga

Onder de nieuwe kap zit een verbeterde 6,0-liter twin-turbo V12 die 840 pk en 1.110 Nm koppel produceert. De hele auto weegt slechts 1.280 kilo. Hoewel er geen prestatiecijfers zijn gespecificeerd, vermoedt men dat deze Pagani Huayra Codalunga op de plek van het snelheidsspectrum zit waar je onvrijwillig geluiden maakt tijdens het accelereren.

Er zijn geen roosters achterop de auto, waardoor een ‘vrij zicht op het uitlaatsysteem van de Codalunga’ ontstaat. Dit uitlaatsysteem weegt slechts 4,4 kilo dankzij de titanium constructie. Net als vroegere Le Mans-auto’s krijgt de uitlaat een keramische coating.

De prijs van de Pagani Huayra Codalunga

Niet schrikken. De Pagani Huayra Codalunga kost 7.000.000 euro. Het Italiaanse merk bouwt maar vijf exemplaren. Er is natuurlijk veel geld naar de auto gegooid om het volledig staatlegaal te maken. Zelfs in de Verenigde Staten mag hij de weg op, waar één van de vijf van plan is zijn dagen door te brengen. Twijfel je of je je partner kunt overtuigen van deze uitgave? Geen zorgen: ze zijn allemaal uitverkocht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)