Nieuwe auto’s met enorme bakken vermogen verkopen, dat gaat de komende jaren alleen maar lastiger worden met alle uitstooteisen. Zelfs in Amerika worden de musclecars elektrisch. Maar losse motoren verkopen, daar zijn nog niet zo gek veel regeltjes voor. Dodge heeft de online catalogus aan losse motoren flink uitgebreid met nieuwe achtcilinders en zelfs zes-in-lijn-motoren.

In Amerika noemen ze motoren die je los bestelt ook wel crate engines, om de simpele reden dat ze in een kratje naar de deur komen. Te beginnen bij de bekende Hellephant. De 7,0-liter V8 (met een supercharger) is iets opgeleukt door Dodge waardoor je hem nu kunt bestellen met 1.100 pk. Hiervoor moet je wel E85 tanken. Anders produceert hij 1.000 pk.

Het kan gelukkig nog gekker. Onder officiële licentie van Dodge bouwt het bedrijf DSR de ‘Direct Connection Hellephant’. Deze V8 krijgt een opgewaardeerde supercharger en is goed voor 1.500 pk en 1.355 Nm. Deze kun je voor net geen 60.000 euro direct bij DSR bestellen of bij de Dodge-dealer. Let wel op dat je nog het een en ander aan verzend- en inklaringskosten moet lappen.

Een zes-in-lijn van Dodge

De zes-in-lijn noemen ze de HurriCrate. Het gaat om een 3.0 met twee turbo’s. Je mag kiezen uit twee soorten: 420 pk en 645 Nm of 550 pk en 720 Nm. Dodge biedt de zes-in-lijn aan als zuiniger en koppelrijker alternatief voor atmosferische achtcilinders. Ze werken ook nog eens een nog krachtigere uitvoering voor de racerij. Hoeveel vermogen deze zescilinder moet produceren, is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear