Het is wel de lastigste doelgroep om een elektrische auto aan te slijten, liefhebbers van Amerikaanse musclecars. Dodge denkt dat het hiermee gaat lukken. Dit is de volledig elektrische Dodge Charger Daytona SRT. Volgens het merk rijdt ie als een Dodge, voelt ie als een Dodge, klinkt ie als een Dodge en is het ‘toevallig’ een elektrische auto.

Voor nu is de Dodge Charger Daytona SRT nog een concept. De auto zou een idee moeten geven hoe de elektrische toekomst van Dodge eruit gaat zien. Het zou bovendien de eerste elektrische auto zijn met een ‘uitlaat’ die tot wel 126 dB haalt. Dat is luider dan een ambulance en komt in de buurt van een opstijgend vliegtuig. Hoe deze Charger klinkt, hoor je onder aan de pagina.

Hoe werkt de uitlaat onder een elektrische auto?

Dodge noemt het de Fratzonic Chambered Exhaust. Het systeem ‘duwt zijn unieke prestatiegeluid door een versterker en een afstemkamer aan de achterkant van het voertuig’. Het lijkt erop dat ze een speaker laten schallen door een uitlaatpijp die fungeert als een klankkamer. Met 126 dB zou deze Charger Daytona SRT net zo luid zijn als een Hellcat.

De elektrische aandrijflijn draait op 800 volt. Het vermogen van de Dodge Charger Daytona SRT is nog niet bekend, alleen dat hij sneller is dan een Hellcat. Dat zou neerkomen op een 0-100-tijd van minder dan 3,7 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/u. Om hoge snelheden te halen, heeft de elektrische Daytona een versnellingsbak – iets wat je niet vaak ziet bij een EV.

Iets wat niet direct opvalt, is de bijzondere neus. Boven de doorlopende koplampen (met een profiel dat doet denken aan de grille van klassieke Chargers) zit een sleuf waar lucht doorheen gaat om downforce te creëren. Dodge noemt dit de R-Wing en het is een knipoog naar de originele Daytona van ruim 50 jaar geleden. Ferrari past soortgelijke aerodynamica toe op straatmodellen. Wat de elektrische musclecar straks moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Het geluid van de elektrische Dodge Charger Daytona SRT

Reacties

  • Marshal heeft op 22 augustus 2022 geschreven:

    Mooie auto, voor de rest is fietsen met kaartjes tussen de spaken. het geluid is ook waardeloos 👎

    Reageer
  • Big Mo heeft op 18 augustus 2022 geschreven:

    Oww yeah , Dodge snapt de overgang van ICE naar EV …..geluid is toch wel emotie ! . Loud pipes , saves lives .

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)