Rustig maar, portemonnee. Dit is de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrio, die heel toepasselijk onthuld is tussen de rijkdom en schoonheid van de Monterey Car Week in Californië. Je zou denken dat het hier gewoon een onthoofde versie betreft van de obscene Vision Mercedes-Maybach 6, die vorig jaar rond deze tijd werd gepresenteerd op Pebble Beach. Toch is deze Maybach veel meer dan dat. Kijk eens even naar de foto’s. Hij lijkt op een Riva-speedboot die een paar wielen heeft gekregen. Maar de grootste prestatie van Mercedes is geweest om een auto te maken die 5,7 meter lang en 2,1 meter breed is en toch maar plaats biedt aan twee personen. Als dat geen overdaad is, weten wij het ook niet meer.

Vertel eens wat meer over deze Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrio.

Net als zijn coupébroertje staat hij op 24-inch pizzaborden met centrale wielmoer. Een batterij onder de vloer geeft energie aan vier elektromotoren, die samen 750 pk leveren. Van 0 naar 100 km/u gaat de vierwielaandrijver in minder dan vier seconden, en de opgegeven actieradius bedraagt meer dan 500 kilometer. Proporties uit een cartoonfilm worden gesteund door koplampen die niets meer zijn dan twee nauwe openingen in de spatborden. De echte magie ontstaat zodra je het witte stoffen dak opent (met gewoven roségouden draden). Dan pas zie je het kristalwitte nappaleer, de verlichte knoppen die in de stoelen zijn verwerkt en een display dat de gehele breedte van de auto bedekt. De op een turbine geïnspireerde wijzerplaten zijn analoog, maar hebben een digitale achtergrond. Twee head-up displays zorgen ervoor dat je op de hoogte bent van wat er allemaal onder je gebeurt.

En wat is dat ding in het midden?

Wil je nog meer theater? De middenconsole, waar je bij een auto met verbrandingsmotor de versnellingsbak zou vinden, zweeft en wordt gebruikt om de energiestroom van de auto te visualiseren met blauwe glasvezellichten. Mocht de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrio ooit geproduceerd worden, dan blijft dit lichtshowtje waarschijnlijk voorbehouden aan de conceptcar; net als de houten vloer, ingelegd met aluminium. Helaas zijn er nog geen concrete plannen om dit slagschip te produceren. Laten we hopen dat er genoeg goed gesmeerd schoeisel rondloopt op Pebble Beach om Mercedes te zeggen dat ze er direct eentje willen kopen. De wereld zou een stuk mooier zijn als dit gevaarte af en toe langs kwam zeilen.

Reacties

  • Dirck heeft op 31 maart 2021 geschreven:

    Als men die in productie neemt dan weten een hoop mensen niet waar ze het zoeken moeten….hoe kom ik aan zo’n auto….?…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)