We hadden er eigenlijk nog helemaal niet bij stilgestaan dat we het interieur van de Toyota C-HR nog nooit gezien hadden. Misschien omdat we meer bezig waren met de buitenkant – die best geslaagd is – of omdat we eigenlijk alweer een beetje vergeten waren dat hij eraan kwam. Maar goed, dit is hem dus!

We zien direct een typisch Japans ontwerpkwaaltje: de drang om zoveel mogelijk materialen te gebruiken. Het is nog drukker dan de ballenbak van de McDonald’s tijdens een kinderfeestje. Achtergrondoppervlakken zijn afgewerkt met een leerachtige finish, aanraakoppervlakken met nappaleer en functionele elementen – zoals de pook – met een hightech-finish. Die laatste term hebben wij niet zelf bedacht. In de deuren zien we een soort diamantpatroon en een blauwe lijn door het interieur voert de boventoon.

Het had misschien allemaal wat meer clean & simple gemogen, maar het totaalplaatje ziet er niet slecht uit. Het is modern en in ieder geval een heel stuk beter dan het oersaaie en lelijke Prius-interieur van een paar jaar geleden.

Als we Toyota mogen geloven, rijdt de C-HR ook nog eens heel sportief. Daar komen we aan het einde van dit jaar achter, want dan start de levering. In september mag je hem al bestellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear