Je kijkt naar de Toyota SUV’s van over een paar jaar. Deze beelden geven ons een inkijkje in de compacte hybride crossover en elektrische SUV van morgen en dat beeld bevalt ons wel. Net als bij de nieuwe Prius hebben we geen moeite om naar ze te kijken. Goed, dit zijn nog maar conceptcars, maar de huidige C-HR ziet er al vrij maf uit – we achten Toyota in staat om aan dit ontwerp voor productie niet heel veel meer te veranderen.

Wat wel al vast staat, is dat de C-HR (de grijze auto op de foto’s) komt als hybride en plug-in hybride. Over het bZ Compact-concept (de groene) zegt Toyota alleen dat het een batterij-elektrische auto wordt – net als de bZ4X dus. In deze bZ-reeks kunnen we de komende tijd nog wel meer modellen verwachten: Toyota wil er tegen 2026 zes in Europa op de markt hebben. Wanneer we de definitieve nieuwe C-HR te zien krijgen, is nog niet bekend.

De Toyota C-HR Prologue

Het voor- en achteraanzicht van de volgende C-HR moeten je volgens Toyota doen denken aan een hamerhaai. Niet bepaald de knapste haai van het stel, als je het ons vraagt. Maar goed, we zien hem er ook niet per se in terug. De wielen zijn gegroeid terwijl de overgangen korter zijn geworden. Verder zit er een dakspoiler op in dezelfde roestachtige kleur als de diffuser.

De Toyota bZ Compact SUV Concept

Bij de grotere auto van de twee krijgen we ook een kijkje aan de binnenkant. Daar is het stuur half afgesneden – die trend zet dus door. Daarnaast buigen het scherm voor de bestuurder en het middenscherm mee met het dashboard. Ziet er cool uit, maar of het in de praktijk ook gaat werken? We gaan het zien wanneer we de volgende bZ in het echt ontmoeten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)