Volkswagen, BMW, Kia, Peugeot en Renault – allemaal onthulden ze in de afgelopen twee jaar nieuwe logo’s en allemaal hadden ze één ding gemeen: ze zijn plat geslagen. Alle 3D-effecten moesten verdwijnen voor een simpel logo. Behalve dat 2D-logo’s heel hip zijn (kijk maar naar Instagram of Google Chrome), zijn deze platte logo’s ook geschikter voor online. Zo ook het nieuwe Audi-logo.

We geven gelijk toe: ook wij zaten blijkbaar niet op te letten. Audi onthulde het nieuwe logo stiekempjes al op de Audi Q8 e-tron. Ons hoofd tolde nog na van de verwarrende benaming, waarschijnlijk. Het nieuwe logo heeft nog altijd de vorm van vier ringen, maar het 3D-effect is weg en ook het chroom is verdwenen. Het logo is nu zwart met wit. Dat heeft Volkswagen nu ook, trouwens.

Waarom is het nieuwe Audi-logo zwart en wit?

Volgens Audi ogen de witte ringen optisch feller door ze op een zwarte achtergrond te maken. Ze zeggen dat het nieuwe logo een ‘hoogwaardige uitstraling’ heeft en van dichtbij toch nog 3D oogt. Overigens hoef je niet voor witte ringen te kiezen: ‘Klanten kunnen blijven kiezen voor onze nieuwe ringen in het zwart. Deze variant vervangt het wit door een donkergrijs dat eruitziet als hoogglans zwart’.

Designer André Georgi zegt over het logo: ‘We geloven dat we het “nieuwe chroom” hebben gevonden: de helderheid van de nieuwe zwart-witte ringen maakt onze huisstijl onmiskenbaar. De dunne zwarte rand rond de ringen zorgt voor een consistente, hoogwaardige uitstraling, ongeacht de kleur van de lak of het radiatorrooster van de auto’.

Reacties

 • Jérry heeft op 17 november 2022 geschreven:

  Top!

  Reageer
 • Til heeft op 16 november 2022 geschreven:

  Als je wilt reageren doe dat dan op de inhoud van het artikel.

  Reageer
 • Ton heeft op 16 november 2022 geschreven:

  Lexus is het enige en betrouwbare merk .

  Reageer
 • Cowboy Henk heeft op 15 november 2022 geschreven:

  Zo verdwijnt glansrijk de hoogmoed van een automerk dat in betrouwbaarheid niet schittert.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear