Dé auto om in Amerika mee door Death Valley te rijden? De Mazda MX-5, aldus een nieuw onderzoek van Consumer Reports. Is dat je iets te krap? Neem dan een Dodge Challenger, die ook enorm betrouwbaar blijkt te zijn.

Mede door de Challenger stijgt Dodge met dertien plekken naar de achtste plek op de lijst van meest betrouwbare automerken van Amerika. Dodge is daarmee het enige Amerikaanse merk in het door Aziatische autobouwers bezette lijstje. Het merk staat tussen Subaru en Kia, wat best een prestatie is. Consumer Reports maakte het lijstje aan de hand van de data van 420.000 auto’s.

Het consumentenadvies van vandaag is dus: koop een Dodge Challenger. Je betaalt iets meer voor benzine en aanschaf, maar je bespaart een hoop op onderhoud. En hoe onzuinig kan een auto nou écht zijn met 100 km/u? Bovendien: minder kapotte onderdelen betekent minder productie en dat betekent weer minder CO2-uitstoot bij de fabrieken. Door een Dodge Challenger te rijden, spaar je dus de planeet. Waarom is hier geen subsidie voor?

Dodge Challenger betrouwbaar – waarom is dat bijzonder?

De Dodge Challenger is een musclecar, en in sommige uitvoeringen met recht een high-performance machine. Nu zijn die niet per se minder betrouwbaar, maar ze hebben over het algemeen een leuker, en dus zwaarder leven. Wanneer zag je voor het laatste en Prius (nummer 2 op de lijst van betrouwbare auto’s) een burnout doen? De plek van de Chevrolet Camaro in de lijst bevestigt deze stelling: dit is de op één na minst betrouwbare auto van Amerika, met 5 van de 100 punten. De Alfa Romeo Giulia krijgt er trouwens 13, en de Volkswagen Tiguan scoort slechts 15 punten.

De meest betrouwbare auto van Amerika

De Mazda MX-5 (ND-generatie) is de meest betrouwbare auto die je nu in Amerika kunt kopen. Lexus is het merk dat over het algemeen de meest betrouwbare auto’s bouwt, aldus het onderzoek. Een Dodge Challenger Hellcat als dagelijks vervoer en een MX-5 als weekendbolide, daar kun je als autoliefhebber prima mee uit de voeten toch? Vooruit, een Lexus IS voor je partner en om boodschappen mee te doen. Je weet nu in ieder geval voor welke huurauto je moet gaan bij het boeken van je roadtrip door Amerika.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)