Dinosauriërs hebben het maar zwaar. Eerst koppen ze een meteoriet en moeten ze 66 miljoen jaar onder de grond vertoeven. Vervolgens worden ze als olie naar boven gepompt om een nieuw leven te beginnen in de tanks van hatchbacks en brave familie-SUV’s. Maar toen… toen kwam de Dodge Challenger Hellcat, die z’n brandstof zo hard door z’n supercharged Hemi V8 en naar z’n arme achterbanden jaagt dat er 716 pk’s in het spel komen. Pijnlijk. Respectloos. Maar als je dacht dat de kous hiermee af was voor de dinosauriërs, heb je het mis. De Dodge Challenger SRT Demon met nóg meer vermogen komt eraan. Elke. Autoband. Moet. Kapot.

Het merk doet flink geheimzinnig over het duivelse apparaat. De Dodge Challenger SRT Demon krijgt in ieder geval een grotere spoorbreedte en bredere spatborden. En meer vermogen dus. Verdere specificaties worden vrijgegeven op de autoshow van New York in april. De teasercampagne draait alvast op volle toeren en hieronder kun je een zeer Amerikaanse video bekijken.

De naam Demon stamt uit 1971. Toen droeg een Dodge Dart de badge. Het was direct de coolste Dart ooit gebouwd. Een 5,5-liter V8 pompte iets minder dan 280 pk naar de achterwielen. Zonder twijfel zal de Dodge Challenger SRT Demon direct de coolste Challenger ooit zijn.

Bekijk de Dodge Challenger SRT Demon

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)