Leuk idee: onlangs zijn de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing van de zogenoemde Dream Drive. De vraag was simpel: stel je je ultieme droomrit voor – in welke auto zou dat zijn, en wie zit er dan op de passagiersstoel?

De verkiezing is in het leven geroepen door de Engelse superauto-beurs MPH ‘07 (die mede door onze Britse collega’s georganiseerd wordt), en de website 4Car. Die beurs vindt in november plaats in Londen en Birmingham, en de winnende auto’s zullen daar in ieder geval te zien zijn.

Qua auto was er een afgetekende winnaar: de Alfa 8C Competizione, die maar liefst 30 procent van de stemmen in de wacht sleepte. Tweede was de Bugatti Veyron (13%), gevolgd door de Ferrari F430 en McLaren F1, beide met 11 procent.

De favoriete bijrijder, of liever bijrijdster werd actrice Scarlett Johansson, die goed was voor 23 procent. Ze werd op de voet gevolgd door collega Jessica Alba, met 22 procent. Jodie Kidd, Cameron Diaz en Eva Longoria volgden op gepaste afstand met respectievelijk 14, 13 en 11 procent van de stemmen.

Terecht op nóg gepaster volgde zowaar een aantal mannen, aangevoerd door onze eigen Jeremy Clarkson én The Stig, die ex aequo 7 procent van de stemmen binnensleepten. F1-ster Lewis Hamilton kreeg nog 2 procent, David Beckham 1 procent.

Maar waar wij nou benieuwd naar zijn, zonder er meteen een officiële competitie aan vast te hangen (doen we misschien nog wel een keer – als er voldoende gereageerd wordt): wat is jouw favoriete auto voor een droomrit, en wie mag er met jou meerijden? We zullen op de redactie ook een lijstje maken: we’ll show you ours if you show us yours..!

Reacties