Afgelopen weekend werd op Catalunya de voorlaatste race van het DTM gereden. Dat werd nogal een chaos. Zodanig zelfs, dat Audi alle auto’s van de baan haalde omdat de coureurs van Mercedes onsportief zouden hebben gereden. Voor de laatste race – 14 oktober op Hockenheim – doet Audi aan alle kemphanen de oproep om het seizoen met een faire wedstrijd af te sluiten.

Omdat Audi-coureurs Matthias Ekström en Martin Tomczyk in Barcelona dus geen punten scoorden, is de strijd om het kampioenschap weer volledig open. Bruno Spengler van Mercedes-Bens heeft maar twee punten achterstand op klassementsleider Ekström, gevolgd door Tomczyk die vier punten achter ligt. Het zou ons overigens niet verbazen als hier sprake is van een geregisseerde actie om de race op Hockenheim wat spannender te maken. Hoeveel toeschouwers zouden er immers komen als er niets meer op het spel staat?

Voorafgaand aan de race in Barcelona werden de sterren van de plaatselijke FC nog even in het zonnetje gezet. Je weet wel, die voetballende miljonairs als Ronaldinho, Thierry Henry en Lionel Messi. De heren mochten van autosponsor Audi hun nieuwe dienstauto in ontvangst nemen, zodat er een aardige rij Q7’s op en rond het circuit geparkeerd stond. Uiteraard greep Audi die gelegenheid aan om de balkunstenaars van Barcelona even aan de R8 te laten snuffelen, en ze er een paar rondjes mee te laten sturen. Je kunt immers nooit weten of je als verkoper na zo’n actie één of meerdere mooie orders kunt schrijven.

Reacties

Meer van TopGear